Inläggen innehåller reklam genom annonslänkar för Bokus.

Theos ockulta kuriositeter – Deus Ex Machina: Fadern av Ola Skogäng & Daniel Thollin

Theo är tillbaka i ett nytt äventyr i bästa Da Vinci-kod-stil!

Till sin fjärde serieroman om Theos ockulta kuriositeter har Ola Skogäng tagit hjälp av tecknarkollegan Daniel Thollin. Tillsammans presenterar de här den första delen av tre i ett grandiost magnum opus, kallat Deus Ex Machina.

På botten av sjön Väsman, utanför Ludvika, vilar en hemlighet som får betydelse för hela mänsklighetens framtid. För att rädda jorden från undergång måste Theo och hans kompanjon Max ta till alla medel för att lösa gåtan innan det är för sent.

Theos ockulta kuriositeter Ockultkännaren och brunbjörnen Theo är egentligen en människa som blivit utsatt för en förbannelse. Tillsammans med sina vänner Max, Felicia, Madam Helga, Greta Garbo och Emanuel Swedenborg löser han brott som inga andra klarar av.

Till att börja med måste jag säga att jag föredrog när albumet var häftat, gillar inte att läsa serier i inbundet format. Men bortsett från det så är jag minst lika glad över att få ett nytt album i mina händer. Theo är en av mina favoritfigurer och jag tycker att den blev ännu bättre med Thollins hjälp. Första delen är fantastiskt spännande och jag får mysiga Hellboy-vibbar av tempel och faror som lurar i mörkret. Ser mycket fram emot nästa album. Det enda negativa är att de är lite korta och att man måste vänta på pass länge på nästa del.

betygbetygbetygbetygbetyg0

Deus Ex Machina: Fadern | Ola Skogäng & Daniel Thollin | 110 s. | Ekholm & Tegebjer. | 2013