Inläggen innehåller reklam genom annonslänkar för Bokus.

150715-02

Anna och den franska kyssen av Stephanie Perkins

Anna har ett lyckligt liv i Atlanta.

Hon har en lojal bästa kompis och är kär i sin arbetskamrat på biografen, som just har börjat återgälda hennes känslor.

Därför blir hon inte alls förtjust när hennes pappa bestämmer sig för att skicka i väg henne till Paris för att hon ska gå sitt sista skolår där. Men trots att hon inte kan ett ord franska lär Anna känna en del coola nya personer, inklusive den snygge Étienne St. Clair, som snabbt blir hennes bästa vän.

Tyvärr är han upptagen och det kanske Anna också är Kommer ett år av romantiska nästan-stunder avslutas med den franska kyss hon har väntat på?

Nu kommer jag ännu en gång att sätta ett längre betyg på en bok jag vet att många verkar älska. Tyvärr blev jag besviken på Anna och den franska kyssen som lovade mer än den kunde hålla. Boken är underbart skriven och jag har mycket litet att klaga på när det kommer till handlingen, men jag kommer inte ifrån det faktum att jag avskyr St. Clair. Mjäkiga killar som inte vet vad de vill eller vågar ta steget ut i det okända är bara jobbiga att läsa om.

Anna tyckte jag verkligen om så det kändes inte kul att jag inte föll alls för den “underbara” killen som alla verkar tycka så mycket om. Nu fanns det i och för sig inte så många andra schyssta killar i boken, så av alla som fanns att välja mellan var väl St. Clair den bästa. Anna hade nog för övrigt inte tyckt om min recension, hon verkade vara betydligt bättre på att recensera även om det var filmer och inte böcker. Synd bara på en så bra bok, men när det finns killar som Peeta och Warner i bokvärlden så känns St. Clair ganska blek i jämförelse.

betygbetygbetygbetygbetyg0
Anna och den franska kyssen | Stephanie Perkins | 297 s. | Lånebok | Modernista | 2015