En katts resedagbok

no title has been provided for this book
Författare:
Utgiven: 2019
Sidor: 292
Format: Häftad
ISBN: 9789188901033
Goodreadsbetyg: 4.29
Nana vet varken vart de är på väg eller varför de gör den här resan. Men han trivs med att sitta i en silverfärgad van bredvid sin älskade husse Satoru. Tillsammans far de tvärs över Japan och hälsar på hos gamla vänner. Men varför reser de? Och varför är alla så intresserade av Nana? När det går upp för honom brister hans lilla hjärta och han gör allt för att få ett slut på äventyret. En katts resedagbok av Hiro Arikawa är en hyllning till livet och vänskapen, och till de små ting som ofta skänker oss störst glädje. Det är en gripande berättelse som fängslat läsare världen över.

Jag köpte den här fina boken av en ren slump för en del av pengarna jag vann i Akademibokhandelns tävling på Bokmässan 2018. Den var på engelska, men översättningen var riktigt bra och den är nog inte sämre på svenska. Eftersom jag redan är väl insatt i Japansk kultur och älskar den, så känner jag mig hemma i miljöerna. Eftersom det inte är lika enkelt att ha råd och plats för husdjur i Japan så är det extra speciellt när man hittar sin speciella kisse. Katten på omslaget matchar dock inte katten i boken som är ljus med fläckar vilket känns lite trist, men det förtar inget av bokens innehåll.

Boken är bra skriven ur en katts förmodat perspektiv vilket är en frisk fläkt. Som den blödiga kattälskare jag är så blev jag lite tårögd mot slutet av Nanas resa med Satoru, det är en fin berättelse som jag kan rekommendera och jag kommer helt klart att titta på filmatiseringen också!