Tips när man sitter i karantän

Det här var bland det roligaste jag pysslat med under den vecka jag låg sjuk – förhoppningsvis var det covid-19 – och inte orkade ta mig ur sängen. 3D pussel av diagon alley från Harry Potter. Det är lätt att lägga ihop delarna, men när man ska koppla dom samman till ett 3D-objekt så krävs det en hel del pill och finkänsla för att man inte ska ha sönder delarna. De är lätta som luft och ömtåliga, så rekommenderas inte till barn eller vuxna med noll tålamod som saknar en varsam hand.

Om de var billigare så hade jag köpt alla som finns, men 249-400 kr för varje pussel är aningen för dyrt för mig. Fast det är betydligt roligare när man kan ha ett pussel framme i hyllan som en fin inredningsdetalj än att ösa ner hela i lådan igen när man är klar.

Dubbelliv

A double life
Originaltitel: A double life
Författare:
Förlag:
Utgiven: 2019
Sidor: 236
Format: Inbunden
ISBN: 9789177990345
Gripande, intensiv uppföljare av författaren till prisade spänningsromanen Sargad Claire är en hårt arbetande läkare som lever ett stillsamt liv i London. Hon är också dotter till en av Englands mest ökända misstänkta brottslingar, fast det är hon noga med att dölja. För nästan trettio år sedan bröt sig någon in i huset där Claire och hennes familj bodde. Barnflickan hittades brutalt mördad och Claires mamma var svårt skadad. Senare hittades Claires pappas bil övergiven med blodfläckar på sätet, men ingen har sett honom sedan dess. När polisen nu meddelar att hennes pappa har synts till rämnar Claires uppbyggda fasad. Hon vet inte om hon är dotter till en mördare eller till en oskyldig man, men hon är beredd att offra allt för att få reda på sanningen.

Trots att det här är en välskriven thriller med en minst sagt annorlunda, verklighetsbaserad historia så föll den mig inte i smaken. Det händer inte så värst mycket och det tog ett tag att läsa ut boken då det inte flöt på so det brukar när jag läser. Jag förstår mig inte på Claire eller hennes pappa alls, vilket kanske är meningen men jag gillar inte böcker som slutar abrupt utan någon form av förklaring. Det är mörkt och gillar man psykologiska thrillers så är det säkert en bra bok, men det var inget för mig denna gång.