Sommarläsning på balkongen

Självklart så sitter jag ute på balkongen när det är lagom varmt och jag inte är ute i stugan och fixar. Solskydd i form av en gardin hjälper mycket för att jag ska slippa bli bländad. Chester älskar att vara med och ligger ofta själv ute på balkongen. Vi har ett ordentligt nät (metallnät) från golv till tak som katterna aldrig kommer att kunna tugga sönder. Om ni har katt och balkong köp för guds skull inte de usla kattnäten i plast, det har hänt att katter bitit hål i det, har fastnat och på så vis strypt sig själva! Utsikten blir sådär med metallnät, men katternas säkerhet går före allt!

Jag har läst en av de tolv nominerade till årets bok 2020, så nu är det dags att läsa andra boken från förra årets vinnare, Stina Jackson, Ödesmark. En bok jag lånat på biblioteket. I bokcirkeln Röda tråden så ska vi sen läsa Där kräftorna sjunger av Delia Owens.

De sista barnen på jorden och zombieparaden

The Last Kids on Earth and the Zombie Parade
Originaltitel: The Last Kids on Earth and the Zombie Parade
Författare:
Utgiven: 2019
Sidor: 264
Format: Inbunden
ISBN: 9789150944518
Goodreadsbetyg: 4.41
Ingen sa att livet efter monsterapokalypsen skulle vara lätt De senaste månaderna har hela staden varit invaderad av monster och zombier. Men nu börjar zombierna försvinna. Det kanske verkar som något bra eftersom de äter hjärnor men Jack Sullivan är misstänksam. Han har hört ett otäckt, skrikande ljud som nästan verkar kalla på zombierna, men vart är de på väg? Och varför? Jack, hans tre bästa vänner och deras tama monster Rover bestämmer sig för att ta reda på vad som är på gång. På vägen stöter de på betydligt mer än de väntat sig, inklusive ett gigantiskt maskmonster, en pizzeria som förvandlats till monsterhäng och en uråldrig ondska med kraft att förgöra världar. Kan Jack lista ut varför zombierna går upp i rök innan detsamma händer honom och hans gäng?

De perfekta böckerna under corona-pandemin! För både vuxna och barn om jag får lov att säga det själv. I den här boken så blir det betydligt mer spännande och vi får reda på mer om bakgrunden till zombieapokalypsen. Det är lättläst och en hel del fina bilder som vävs in i berättandet på ett mycket snyggt sätt. Bok tre kom ut i början av året och jag kastar mig givetvis – precis som Jack och hans vänner – in i nästa äventyr så fort jag bara kan!

Tack HarperCollins Nordic för det fina recensionsexemplaret!