Inläggen innehåller reklam genom annonslänkar för Bokus.

Eftersom jag hade missat att betala min domänräkning så ligger Deliquate.se nere fram till imorgon, så därför får jag ta och skriva av mig på min andra fina blogg istället. Min tisdag var rent ut sagt hemsk då jag har mått skräp hela dagen. Efter jobbet så skulle vi äntligen ha månadens bokcirkel som jag sett fram emot, men då ligger jag istället däckad med migrän och tycker synd om mig själv.

På tal om just migrän så har jag inte läst någon bok där huvudpersonen har migrän, vilket är ganska konstigt då ungefär 20% av alla kvinnor har det. Om ingen annan skriver en feelgood om migrän så får väl jag göra det, för det känns som om de flesta karaktärer har i stort sett samma problem. De trivs inte på jobbet, med sin partner, med sig själva, med sitt liv i allmänhet. Men inte ofta läser man om någon som har fysiska besvär som hindrar dem från att göra allt det där som de vill göra. Det finns på tok för lite böcker, filmer och tv-serier med funktionshindrade i huvudrollen i övrigt. Det här med att vara inkluderande gäller inte bara kön, läggning, hudfärg, kultur och liknande utan även funktionsvariationer och funktionshinder i allmänhet. Eller är det så att det inte är något man vill läsa om? Jag vill det garanterat, då det finns allt för många böcker redan där de stora problemen orsakas av kommunikationssvårigheter och missförstånd. Min uppmaning till alla er som skriver är att skriva om unika människor, och inte bara skriva om vanliga människor med unika historier.

Ni som har lite bättre koll än jag i ämnet får gärna tipsa om böcker med unika människor (huvudpersoner) med funktionsvariationer, migrän, endometrios, psoriasis eller liknande (icke dödliga – det ska vara feelgood) diagnoser som de lever med.