Inläggen innehåller reklam genom annonslänkar för Bokus.

Adventskalender 2021 – Lucka 14 I Anna Ehns dagboksroman ”Ormen i mig”, som du kan vinna i dagens lucka, så får vi följa 20-åriga Majken som kämpar mot resterna av en efterhängsen ätstörning. Nu vill hon vara ”Nya Majken”, som pluggar till journalist, har vänner och blir kär. Helt enkelt: är frisk och normal. Men ibland sticker ormen fram sitt giftiga huvud. Romanen har fått översvallande fin kritik. Den riktar sig till unga vuxna och vuxna och är utgiven på nystartade Juniperus förlag.

Ormen i mig av Anna Ehn

Majken har lämnat ormen bakom sig. Sjukdomen. Den som har plågat henne så länge.

Nu är det nya Majken som gäller! Som pluggar till journalist. Som ska ta dykcert. Som träffar bästa vännen Edith och blir kär i Viktor – och kanske i Karl. Som lyser upp ett rum.

En Majken som är frisk, som håller sina rutiner och aldrig mer ska kräkas.

Men ormen ger sig inte utan kamp. Ibland sticker den fram sitt giftiga huvud och öppnar gapet. Och Majken sugs in, igen.
Kommer hon någonsin att bli fri?

Anna Ehn skildrar Majkens kamp för att bli slutgiltigt fri från ätstörningens mönster, och kliva ut i livet som frisk. Det är också en berättelse om vänskap och kärlek, och om skrivandets kraft. Och om friheten i att dyka djupt ner under vattnet.

HÄR TÄVLAR DU:

Gå in på @Bokbesatt och tävla i dagens lucka där.

Den här luckan är öppen fram till och med 23:59 ikväll. Tävlingsregler hittar ni här.