Blå skymning

Blå skymning
Originaltitel: Blå skymning
Författare:
Serie:
Utgiven: 2022
Format: Ljudbok
ISBN: 9789180247139
Andra boken i den spännande serien om Rebecca Skyler och Alexander DeFall. USA har fångat upp oväntade och svårtolkade signaler från Sverige och Ryssland och sänder en vetenskapsman från flygvapnet tillsammans med två av sina bästa underrättelseagenter till Stockholm. De åker genast till Steiners villa på Lidingö. Rebecca lämnade Alexander åt sitt öde och nu sitter han i förhör hos polisen, som inte tror på ett ord han säger. Samtidigt har Rebecca en egen kamp att föra. Hennes förflutna har hunnit ikapp henne och hon ser ingen annan utväg än att vända sig till en kontakt från förr. Detta visar sig vara ett strategiskt misstag som försätter dem i direkt livsfara.

Som jag hade sett fram emot att höra fortsättningen på Sky & Fall och jag blev inte besviken. Det är en fartfylld och spännande historia med snabba vändningar och tvära kast. Det blir än mer overkligt och jag gillar verkligen alla referenser till andra filmer och humorn i boken. Inte fullt lika bra som den första delen, men inte långt ifrån. Jag älskar Freddes inläsning av ljudboken och längtar till nästa del då Blå skymning slutade med en oförutsedd cliffhanger!

En värld utan änglar

no title has been provided for this book
Författare:
Utgiven: 2022
Sidor: 376
Format: Inbunden
För hundratals år sedan gick den moderna civilisationen under i ett krig utan dess like. De största städerna förintades av kärnvapen och länder föll samman i anarki. De överlevande bildade då små självstyrande samhällen som nu kämpar för sin överlevnad. Evelin Redshot bor i ett franskt nybyggarsamhälle med sina föräldrar och sin syster Fiona, som har en ovanlig gåva. Men deras liv förändras för alltid när Fjärde rikets soldater hotar byn. Evelin och alla andra måste underkasta sig Fjärde riket och dess fruktansvärda tyranni, eller trotsa Europas mäktigaste militär. Men vad kan egentligen två systrar åstadkomma? Och kommer de två mystiska nykomlingarna Jack och Oscar att hjälpa, eller stjälpa, dem? En värld utan änglar är en framtidsberättelse om mod, vänskap och kärlek i ett Europa i upplösning, där vanliga människor tvingas bli hjältar för att bekämpa det som inte borde få upprepas.

En värld utan änglar är en välskriven och skrämmande framtidsvision – som jag hoppas fortsätter att vara fiktion. Den berättas från tre karaktärers perspektiv, Jack, Evelin och Ludwig. Jack-kapitlen är de enda som är skrivna i Jag-form, vilket kändes lite konstigt att läsa när de andra inte var det, men han är the main man så att säga. Utöver det så innehåller boken allt det värsta man kan tänka sig från ett krig med nazister, som trots att större delen av världen har genomgått ett kärnvapenkrig, ändå har relativt effektiv krigsmateriel. Kvinnor utnyttjas, familjer splittras och de man älskar dör. Det är brutalt och vidrigt, men det har varit och är någons verklighet just nu. Jag vet inte om det här är tänkt att bli en del av en kommande bokserie eller inte, men det känns som om det finns mer att berätta om Jack och hans bakgrund. Han var en minst sagt gåtfull person och gåvan som Evelins syster Fiona besitter var också något jag gärna hade läst mer om. Det är oftast människorna som genomlider krig och misär som är de mest intressanta, inte kriget i sig.