Inläggen innehåller reklam genom annonslänkar för Bokus.
God jul, Ester Jansson
Originaltitel: God jul, Ester Jansson
Författare:
Utgiven: 2023
Sidor: 240
Format: Inbunden, Lånebok
ISBN: 9789178135141

Det ska bli en annorlunda jul i år, har Olas pappa bestämt. Allt är ju redan så annorlunda efter skilsmässan, så varför inte? Pappa, storasyster Corny (eller Cornelia som hon egentligen heter) och Ola bestämmer sig för att hyra ett hus i Visby. För vad kan bli mysigare än jul i en medeltidsstad? Det är bara det att det redan bor en familj i huset! Och dottern i den familjen heter Ester. Ester Jansson. Hon går i Olas franskaklass, men han har aldrig vågat prata med henne, mer än kanske ett och annat påtvingat bonjour. Men han tycker ändå att Ester är den mest spännande personen på hela skolan. Kanske i hela Björkhagen. Eller till och med i hela Stockholm.

Det här är en fin liten kärlekshistoria för barn i mellanstadiet. Välskriven och fångar verkligen hur det kunde vara att vara kär i den åldern. Oskyldigt och sött. Det tas även upp hur grupptryck bland vänner kan påverka ens beteende mot andra och att det är bäst att gå på sin inre magkänsla och stå upp för sig själv. Det är bra budskap som jag står bakom till 100%!

För mig som vuxen läsare så var boken däremot inte lika underhållande att läsa. Det händer mycket, men det är inte så spännande och jag får inte den där julkänslan som jag önskade. Nu har jag noll relation till Gotland, men jag blir tyvärr inte sugen på att besöka ön på vintern efter att ha läst boken. Det här är oavsett en läsvärd bok för yngre läsare som jag hoppas känner av det där kärlekspirret mer än vad jag gör.

Svara

E-postadressen publiceras inte. Required fields are marked *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.