Läst but not least

Under kategorin “Läst, men inte recenserat” har jag på tok för många böcker nu. Bland annat Grace av Anthony Doerr och Ensamma tillsammans av Jörgen Löwenfeldt. Det är på gång nu dock!

Sidan är uppdaterad och jag har implementerat ett nytt system med recensionspluginen Recencio. Så kan jag spara både tid och energi på upplägget och kan fokusera på själva recensionen. Den första recensionen i det nya formatet blev Alla hjärtans mirakel, som jag uppdaterade idag.

Helgfrågan v.12

helgfragan

Det är snart påsk ? om någon nu missat detta. Jag hoppas verkligen ni inte missat det bästa med påsken, nämligen Påskläsutmaning 2018. I läsväg brukar man snacka om påskekrim, vilket innebär att man ska läsa deckare i påsk.

Vilken är din bästa deckare?

Jag läser inte så mycket deckare tyvärr, men jag tycker om kriminalromaner som exempelvis Annabelle av Lina Bengtsdotter. Så den kan jag varmt rekommendera! Annars så tycker jag om gamla klassiker som Sherlock Holmes och Agatha Christies böcker.

Bonusfråga: Ibland är det gott med lite kalla rätter till påsk. Vad brukar du göra?

Nu känner jag mig lite tråkig här, men vi firar inte riktigt påsk. Det blir för mycket med all “julmat” igen och eftersom jag inte är religiös så är jag mer för påskharar, påskkärringar och chokladägg än Jesus återuppståndelse. Jag fyller år i början av april, så det ska bli kul. Det brukar bli en påsktårta just på grund av påsken och lite påskmust slinker alltid ner. Lax är annars det jag alltid lägger på tallriken. Kanske en fin smörgåstårta? Det vore nåt!

Helgfrågan kommer från Mias bokhörna.

Hjärnskap: För tonårshjärnan

no title has been provided for this book
Författare:
Förlag:
Utgiven: 2017
Sidor: 213
Format: Häftad, Ljudbok
ISBN: 9789176970416
Goodreadsbetyg: 4.25
Har du funderat över varför inget verkar fastna i minnet när du sitter och pluggar? Eller varför du känner dig okoncentrerad, stressad och får utbrott ibland? Kör det ihop sig med din planering så att det blir svårt att få balans mellan skolan och fritiden? Har du önskat att du visste mer om vilka studietekniker som fungerar för dig? Hjärnskap –för tonårshjärnan är en bok som vänder sig direkt till dig som är tonåring. Det är ju din hjärna det handlar om och dina möjligheter att tänka, lära dig och må bättre. Här får du mängder av konkreta tips på vad du kan göra för att förbättra din vardag och samtidigt läsa om den senaste forskningen. När du förstår mer om vad det är din hjärna behöver blir tipsen lättare att ta till sig. För att uppnå förändring behöver du inte alltid göra stora saker. Om du istället provar några av tipsen med jämna mellanrum, och fortsätter göra det som fungerar, skapar du nya vanor som kan hjälpa dig att studera, vara kreativ, må bra och prestera i situationer som är viktiga för dig. Boken innehåller dessutom inspirerande berättelser om hur tonåringar och unga vuxna har skapat nya fungerande vanor i sina liv.

Som en ganska stressad person som jag, som varit tvungen att välja arbete på en relativt stressfri arbetsplats, så känns det här som en bok för mig. Både för den jag var i tonåren och nu som vuxen.

Det här är en lättläst och praktisk bok om man vill lära sig mer om hjärnan och samtidigt få en hel del bra studietips oavsett om man pluggar på gymnasiet, Komvux eller universitetet. Eller om man inte pluggar alls. Det är även bra vardagstips eller som man kan ha nytta av på arbetsplatsen eller om man har tonårsbarn! Jag gillar att det är lätt att bläddra fram det som är mest aktuellt för stunden. Man behöver inte läsa pärm till pärm för att få ut något av boken. Mycket tänkvärd och intressant läsning!

Den finns även som ljudbok om man är en trött tonåring som inte orkar släpa med sig ännu en bok till skolan.

Tack Hoi Förlag för det fina recensionsexemplaret!

Bokfrukost hos Rabén & Sjögren

Veckans andra bokfrukost, den här gången hos Rabén & Sjögren. Dagens författare är Mats Söderlund, Moa Eriksson Sandberg, Annica Hedin, Per Gustavsson, Sofia Nordin, Anna Ribbing och Lena Sjöberg.