Nattdopp

Nattdopp
Originaltitel: Nattdopp
Författare:
Förlag:
Utgiven: 2023
Sidor: 247
Format: Inbunden, Ljudbok
ISBN: 9789150975550
Isabell har egentligen allt - sambon Sebastian, en fast tjänst som kommunikatör och ett husköp på gång. Men är det verkligen så hon vill leva? När möjligheten till ett jobb som copywriter på stans häftigaste reklambyrå dyker upp tar hon chansen trots Sebastians protester. Med ens öppnas en helt ny värld där gränserna mellan arbete, privatliv och kreativitet suddas ut. Här finns passionen Isabell saknat och hon njuter av sin nya tillvaro. Samtidigt glider hon och Sebastian alltmer isär. Vardagen blir en lek och de nya kollegorna hennes vänner. Men vem är egentligen byråns ägare Klas, som hellre skriver erotiska deckare än är på jobbet? En varm sommarnatt tar hon ett dopp med två kollegor. Då förstår Isabell vem hon längtat efter. Men under reklambyråns blanka yta döljer sig ett mörker - och hon riskerar att förlora allt hon kämpat för.

Det här var en het och välskriven roman som började bra men tappade lite mot slutet. För mig personligen – som hade hoppats på att få läsa om en riktigt het trekant med efterföljande kärlekstriangel – så föll det lite platt när en av karaktärerna visar sig vara en riktig skitstövel. Det känns som att det är snålt med just nutida romance av svenska författare där det är en tjej och två killar på samma gång, utan det resulterar alltid i att tjejen måste välja innan det kommer så långt. Så det blev lite av ett antiklimax i första delen av boken, men resten av boken var sådär småmysigt spännande och jag undrade hur det här skulle sluta. Perfekt längd och jag läser gärna mer av Katarina. Rekommenderas till nutida romance-älskaren.

Cleopatra

How to Be a Wallflower
Originaltitel: How to Be a Wallflower
Författare:
Förlag:
Utgiven: 2023
Sidor: 332
Format: Häftad, Ljudbok
ISBN: 9789150974553
Cleopatra Lewis är inte alls imponerad av societeten och har inga planer på att gifta sig. I ett försök att skrämma bort männen beger hon sig till Quimbys kostymer för att låta sy upp riktigt smaklösa klänningar – och går därifrån som ägare av hela stället. Amerikanen Jake Astor Addison är i London för att göra affärer och blir chockad när han inser att en kvinna just köpt butiken som var tänkt att bli hans nästa stora investering. Deras vägar korsas och snart har de en överenskommelse som inte liknar någon annan. Jake kan inte låta bli att fascineras av Cleo och inser snart att hon har stulit hans hjärta. Men Cleo värnar starkt om sin självständighet och låter sig inte charmas så lätt. Och med den bakgrund han har, har han ens en chans?

Det här är en rosa pralin till bok som man kan unna sig om man är sugen på en lättsam romance i Bridgerton-andan. Jag slukade den i ett nafs och håller tummarna för att fler delar i Wallflower-serien är på gång, för det här var min typ av romantik. Det är lite småkul, sött, hett och klassisk romance som jag blir glad av att läsa. Bra översättning var det också, plus inläsning av ljudboken som jag växlade mellan. Inget att klaga på helt enkelt, rekommenderas varmt!