Bokhandeln på Riverside Drive

Bokhandeln på Riverside Drive
Originaltitel: Bokhandeln på Riverside Drive
Författare:
Utgiven: 2018
Sidor: 445
Format: Inbunden
ISBN: 9789188447814
Goodreadsbetyg: 3.89
Charlotte är för ung för att vara änka, för ung för att förlora den hon älskar. I sitt vilsna tillstånd tar hon en paus från sitt framgångsrika företag och söker ro på den skånska landsbygden. Men så får hon får ett oväntat besked, hon har ärvt ett hus i London av en moster hon knappt visste att hon hade. Och huset inrymmer en bokhandel. Inställd på att sälja huset flyger Charlotte till England, där den konkursfärdiga Riverside Bookshop och den excentriska personalen verkar bortom all räddning. Men trots att Charlotte inte vet något om hur man driver en bokhandel växer snart en gemenskap med den motsträviga personalen fram. Samtidigt som Charlotte kämpar för att rädda bokhandeln inser hon att det är något som inte riktigt stämmer. Varför har Charlotte aldrig fått träffa sin moster och vad är det för mörk hemlighet som döljer sig i huset? Bokhandeln på Riverside Drive är en varm, charmig och hoppingivande feelgoodroman om hur ett hus fyllt med böcker, en handfull främlingar och en butter gammal hankatt kan hjälpa någon att börja om på nytt.

Det här är verkligen den perfekta sommarläsningen. Att sitta med ute på balkongen, i gräset, på stranden eller kanske vid poolen. Det är en bok som har det mesta helt enkelt. Kärlek, vänskap, familjehemligheter, en katt och hel del böcker. Det är charmigt till tusen och jag gillar verkligen hur berättandet växlar mellan Charlottes nutid och hennes mamma och systers historia på 80-talet. Jag blev minst sagt sugen på att flytta till London efter att ha läst boken.

Eftersom det är feelgood och inte romance, så är det mest fokus på vänskap och att få vardagen att gå ihop för alla karaktärer. Det är en hel del konflikter och missförstånd, som vanligt på grund av kommunikationsproblem, men det vävs ihop snyggt på slutet.

Jag äger för övrigt fler av Fridas böcker, men det här är den första jag läser och jag tror nog att jag kommer att tycka minst lika bra om hennes historiska romaner, om inte mer då det är min favoritgenre.

För jag tyckte verkligen om Bokhandeln på Riverside Drive, med ett undantag. Det var ett specifikt kapitel, som även fast det var en viktig del i historien, inte riktigt passade in enligt mig. Det var feelbad helt enkelt. Ni som läst kan nog gissa er till vilket jag menar. Jag kan dock varmt rekommendera boken, för det är en av de bästa jag läst i år!

Tack så hemskt mycket för recensionsexemplaret Louise Bäckelin Förlag!

Hur jag läser just nu

Eftersom jag har fått en hel del recensionsex som jag verkligen vill läsa nu i sommar, så är det väldigt jobbigt när jag pendlar fram och tillbaka mellan Uppsala och Stockholm varje vecka. Jag föredrar att bläddra i pappersböcker, men att släpa med dom inbundna älsklingarna fram och tillbaka i handväskan är inte hållbart. Som tur är så har jag hittat lösningen på problemet!

Jag tar helt enkelt och lånar e-böckerna på biblioteket och lägger in på min Letto. Det är så smart om man vill ha med flera böcker i väskan. Perfekt för handböcker och manualer också 😉

Tiggaren

Tiggaren
Originaltitel: Tiggaren
Författare:
Serie: ,
Utgiven: 2016
Sidor: 394
Format: Pocket
ISBN: 9789188171122
Goodreadsbetyg: 3.75
Minnesstunden är känslosam. En ung kvinna är död, under ofattbara omständigheter. Men i bakgrunden befinner sig en person som intensivt betraktar de sörjande, mån om att själv inte bli sedd. Samtidigt faller Stockholms tiggare offer för vad som verkar vara en psykopatisk seriemördare. Polisen famlar i mörkret, och den enda personen som kan stoppa morden måste göra allt för att stanna i det fördolda. Tiggaren är den obehagligt aktuella och spännande femte delen om kriminalinspektör Emma Sköld. Oavsett om boken läses som en fristående deckare eller en fortsättning på serien kommer läsaren att få ta del av Emma Skölds starka och rättmätiga hämnd.

Jag måste börja med att erkänna att det här var den första boken jag läste av Sara, trots att det är del fem i serien om Emma Sköld. Som tur är så är de fristående och jag gillar när böcker i serier, oavsett om de är fristående eller ej, tar upp det som hänt i tidigare delar. För ofta så går det ett par år mellan böckerna och det har hänt att jag glömt bort vissa personer och händelser när jag börjar på den senaste boken.

Det bästa med Saras böcker är att det går i ett högt tempo och kapitlen är korta, vilket gör att man “bara ska läsa ett kapitel till” och då sträckläser hela boken i ett svep.

Just Tiggaren har ett aktuellt tema i och med intåget av EU-migranterna för några år sedan. Jag förstår inte varför vissa är så hatiska mot de här människorna, det är fruktansvärt när ens hemland sviker sina medborgare så att de tvingas ge sig iväg för att deras familj ska få ett bättre liv. Jag själv är betydligt mer arg på grannar som röker eller barn som skriker än fattiga människor.

Men åter till boken. Jag kom snabbt in i handlingen och anade ganska omgående vart den var på väg. Även om jag kände på mig vissa saker, så var det en riktigt spännande bok, med välskrivna karaktärer och jag kommer att kasta mig över både de äldre böckerna och den senaste, Syndabocken, nu i sommar.