Längtan efter mig

Längtan efter mig
Originaltitel: Längtan efter mig
Författare:
Förlag:
Utgiven: 2023
Sidor: 345
Format: Häftad, Ljudbok
ISBN: 9789152759349
Klara har ett eftertraktat jobb i modebranschen, en vindsvåning i city och ett framgångsrikt liv. På ytan verkar allt perfekt. 
Men när något oväntat händer på jobbet rasar hennes fasad samman och mörka minnen kommer upp till ytan.
 Samtidigt dyker en tavla upp som kan vara en nyckel till att få reda på mer om sin mamma - och om sig själv. Tavlan leder henne till en stad på franska rivieran och när hon följer ledtrådarna faller pusselbitar på plats. Hon upptäcker djupa familjehemligheter och möter färgstarka personer som utmanar hennes tankesätt. Stegvis öppnas dörren till hennes egen historia och vad hon innerst inne längtar efter. 
Längtan efter mig handlar om att lyssna på sig själv och ge varma relationer en chans. Det är också en berättelse om att se vad som är viktigt och våga leva fullt ut.

Det här är verkligen en genomtänkt och välskriven feelgood i samma liga som “Under stjärnorna i Paris”. Den har en ton och ett djup som jag fastnade för direkt efter första kapitlet. Det är en känslosam historia om att hitta sig själv och bearbeta de sanningar som kommer till ytan när man gräver i det förflutna. Boken är full av familjehemligheter, relationsdrama och målande miljöbeskrivningar som till och med får mig att vilja åka till den franska rivieran. Slutet bjuder även på en liten cliffhanger vilket gör att jag genast måste påbörja nästa del, “Längtan efter oss”. Det är lite synd att omslagets formgivning inte gör bokens innehåll rättvisa. Jag har personligen svårt för det tunna typsnittet som inte riktigt går ihop med den här starka och härliga boken, men jag hoppas att det inte hindrar er från att läsa, för jag rekommenderar den varmt!

Fasad

Fasad
Originaltitel: Fasad
Förlag:
Utgiven: 2024
Sidor: 439
Format: Inbunden, Ljudbok
ISBN: 9789180316279
1995 försvinner 16-åriga Gabriella Gabby Sorani spårlöst i Kalmar. 25 år senare är fallet olöst. I Stockholm är tv-producenten Sanna Lundgren i kris sedan en deltagare i realityprogrammet hon jobbar med hängt sig i direktsändning. Enda sättet för Sanna att rädda sin karriär är att åka till sin hemstad och göra en dokumentär om Gabby-fallet. Eftersom Sanna gick på samma skola som Gabby innebär det också att hon kommer att ställas öga mot öga med demoner från förr. Polisinspektör Elizabeth Hallman är samtidigt på väg att lämna Kalmar för en efterlängtad nystart i Stockholm. Men i takt med att hon dras in i den utredning hon försökt hålla sig borta från blir det lättare sagt än gjort. Fasad är hemvändarspänning som du aldrig sett den förut. En nervkittlande, nyskapande och mångbottnad mörk spänningsroman. Det är den första boken i den nya spänningsserien Fiktion av debutanterna Hurtig Wagrell.

Det här är en perfekt spänningsroman för såna som mig som gärna läser FUP:ar och söker efter “sanningen” i olika olösta fall. Fast vi vet alla att det är helt hopplöst då nätet svämmar över av falsk eller motstridig information på forum som Flashback. Jag gillar hur boken växlar mellan polisinspektören Elizabeth och tv-producenten Sanna som ska göra underhållande TV av Gabby-fallet. Jag var helt investerad redan från första kapitlet och höll tummarna för att det  -till skillnad från verklighetens kalla fall – faktiskt skulle lösa sig på slutet. Jag gillade även att det fanns många misstänkta och lösa trådar som knöts ihop snyggt på slutet där det även bjöds på en stilig konfrontation med mördaren likt Poirots. Helt klart en spänningsroman i toppklass! Jag läser väldigt gärna mer av Johan och Johanna. Rekommenderas varmt till alla true crime-fantaster!